Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [SKRYPT] SopherMobs - Trudniejsze potwory | Nowe właściwości potworów | Podział potworów na poziomy trudności |

Sopher.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale i tak nie rozumiem po co robic skrypt do tego? z pluginem dzialalo by szybciej i lepiej. I mialo znacznie wiecej opcji...

+ wrzuciles na stronke gdzie trzeba sie rejestrowac :P mniej osob pobierze taki szit (kazdy skrypt)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

Pluginy też potrafię pisać, mógłbym napisać taki sam plugin, ale musiałbym poświęcić na to więcej czasu. Skrypt napisałem w kilka minut, a spełnia takie same zadanie jak plugin. Testowałem kilka pluginów i skryptów, które działają tak samo i nie można porównywać ich szybkości działania, bo jest ona minimalna (różnica kilka ms) - oczywiście jak serwer ma wysokie parametry i jest dobrze skonfigurowany.

Opublikowano

@Karolino

Pamietaj że nie każdy posiada tajemną umiejętność pisania pluginów ! :c

To zamiast marnowac czas na skrypty zaczac uczyc sie pod pluginy? wiekszosc rzeczy ktore robi sie skryptami mozna bez problemu robic w javie prawie jej nie znajac :P Bukkit ma bardzo latwe API, co prawda male i puste ale jednak łatwe...

@up

Jak jest dobrze skonfigurowany = nie ma za duzo niepotrzebnych skryptow

Napisal bys w javie i mial bys 20x wiecej opcji :)

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

No, ale po co mi więcej opcji, skoro ja chcę tylko to co mam zawarte w skrypcie? Może i plugin skript jest bardzo ograniczony względem opcji, ale jest bardzo przydatny dla osób, które chcą szybko coś zrobić. Zastanów się, po co jest MARNOWAĆ czas na pisanie pluginu, który będzie działał tak samo jak skrypt? : )

Opublikowano

@Sopher.: To jest Karolina, jej nie ogarniesz, nie kłóć się i tak Ci weprze, że Ona napisałaby plugin, a nie skrypt. xD

@TOP : Skrypt bardzo dobry, urozmaicający serwer. ;-)

XrFd.png

Opublikowano

@Sopher.: To jest Karolina, jej nie ogarniesz, nie kłóć się i tak Ci weprze, że Ona napisałaby plugin, a nie skrypt. xD

@TOP : Skrypt bardzo dobry, urozmaicający serwer. ;-)

No bo jest lepsiejsze :(

PS: ile ty masz kont ?

@UP

No, ale po co mi więcej opcji, skoro ja chcę tylko to co mam zawarte w skrypcie? Może i plugin skript jest bardzo ograniczony względem opcji, ale jest bardzo przydatny dla osób, które chcą szybko coś zrobić. Zastanów się, po co jest MARNOWAĆ czas na pisanie pluginu, który będzie działał tak samo jak skrypt? : )

Nie dziala tak samo tylko gorzej :D

A jak sie juz cos robi to warto tam dodac wszystko co komus sie moze przydac.

W skrypcie pewnie nawet nie dalo by sie zrobic (<Wymyslanie glupiego przykladu>) zombie biegajacego za kurczakami! to ma sens!

@down zgodzie sie chyba tylko z toba o tej czesci z banem :D

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

A nie zastanawia Cie to, że niektóre opcje nie są komuś potrzebne? Przykład: Essentials, jestem pewien, że większość administratorów nawet nie zna wszystkich funkcji tego pluginu, bo są im niepotrzebne.

Nie mam zamiaru dalej prowadzić tej "wojny", bo znowu dostanę bana. Jak coś to możesz dalej pisać swoje argumenty za i przeciw na PW : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...